30 Mayıs 2012 Çarşamba

Çamlıca’ya âbidevî bir cami yapılacak

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi’nin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca tepesine âbidevî bir cami inşa edileceğini açıkladı.

Caminin 15 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edileceğini belirten Erdoğan, yapılacak caminin, İstanbul’un her yerinden gözükeceğini söyledi.

İnşaat çalışmasının iki ay içinde başlayacağını belirten Erdoğan, “Üsküdar’ın camlarında artık farklı yansımalar olacak” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz şu anda Mimar Sinan Camisi bitmek üzere. Hedefimiz, Ramazan-ı Şerif’te orayı açabilmek. Yaklaşık 5 bin 800-900 metrekare üzerine oturan muhteşem bir cami oldu Ataşehir’de. Çevrede bu alanda yine 4-5 cami daha yapılıyor. Bunlar da yakında bitecek ama çok daha önemlisi bir de Çamlıca’da başlayacağız. Çamlıca’daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami yapacağız. Bunların da proje çalışmaları son safhalarına geldi. Öyle zannediyorum ki 2 ayda dozerler çalışmaya başlar. Bunların altında hat, tezhip bütün bu çalışmalara yönelik imkanlar olacak. Yani buralar geçmişte nasıl kenarda medrese odaları varsa, bugünkü anlamda yine çalışmalarını mimarlarımız yapıyorlar. Çamlıca’daki bu dev cami, İstanbul’un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar’ın camlarında artık farklı yansımalar olacak.”

(Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi)

Hiç yorum yok: