28 Ağustos 2008 Perşembe

Üsküdar’a ressamlar sokağı kurulacak

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, 6. Geleneksel Resim Yarışması’nın ödül töreninde, Üsküdar’a bir “Ressamlar Sokağı” kurmak için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Üsküdar Belediyesi'nin 20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlediği 6. Geleneksel Ödüllü Resim Yarışması 27 Ağustos 2008 Çarşamba günü, Kısıklı Mahallesi sınırları içindeki Küçük Çamlıca Korusu'nda yapıldı. 57 sanatçının katıldığı yarışma, tuval üzerine yağlı boya tekniğinde aktif çalışma olarak gerçekleşti. Resim sanatına gönül veren herkese açık olan yarışma "Çamlıca'dan Tuvale Yansıyan İstanbul" başlığı ile düzenlendi.

Yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucunda, Rafig Azizou’nun eseri birincilik, Recep Kaplan’ın eseri ikincilik, Mehmet Kar’ın eseri de üçüncülük ödülüne lâyık bulundu. Yarışmada Fatih Başbuğ, Bilal Işık, A. Aysel Yaylacıoğlu, Mürüvvet Eser Sarı ve Kemal Tamkoç’un eserleri ise mansiyon aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, jüri üyelerine de plaket takdim etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kâtibim Şenlikleri’ni başlatan eski başkanlardan Dr. Niyazi Yurtseven ile, resim yarışmasını başlatan önceki başkan Yılmaz Bayat’ı böyle bir merasimde anmadan geçemeyeceğini söyledi. Çakır, “Böylesine güzel etkinlikleri başlattıkları için, huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ressamlar Sokağı için görüşlerinize açığız

Konuşmasında, Üsküdar’a bir “Ressamlar Sokağı” kurmayı düşündüklerini açıklayan Mehmet Çakır, böyle bir sokak için yer tesbiti yapmaya çalıştıklarını söyledi. Çakır, şöyle konuştu:

“Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim ve Kültür Merkezi’nin girişinde bir otopark alanımız var. Otoparkı yerin altına almak suretiyle, üstte ressamlar için belki bir yer oluşturmak mümkündür diye düşünüyorum; ama ‘merkeze uzaktır’ diye eleştiriler de var. Bu konuda görüşü olan arkadaşlarımız bunları bize yazılı olarak bildirirlerse, bizim de önümüzü açmış, sanatçılarımıza daha fazla imkân ve fırsat sağlanmasına katkıda bulunmuş olurlar.”

Ödül töreninin ardından, dereceye giren ressamlar, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'la birlikte toplu halde resim çektirdiler.

Hiç yorum yok: