30 Ağustos 2008 Cumartesi

Turizm şirketi olarak gözüken villaya kumar baskını

Çamlıca'da kumarhaneye dönüştürülen bir villaya düzenlenen operasyonda yakalanan 20'si kadın 60 kişi gözaltına alındı. Kumarcılar, kumar masalarının örtülerine sarılarak ve çöp poşetlerinin içine girerek basın mensuplarından saklanmaya çalıştılar.

Kısıklı Mahallesi Turistlik Büyük Çamlıca Caddesi'nde, turizm şirketi adı altında faaliyet gösteren bir villada, gece saatlerinde kumar oynatıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Kumar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Villada yapılan aramada, bir rulet masası, oyun kağıtları ve yüzlerce pul ile çeşitli kumar malzemeleri ele geçirildi.

Çöp poşetlerinin içine girdiler

Gözaltına alınan şahıslar 10 kişilik guruplar halinde polis otosuna bindirilirken gizlenmek için çeşitli örtüler kullandılar. Kendilerini önce masa örtüsüyle gizlemeye çalışan zanlılar daha sonra perdelerin altına gizlendiler. Kumar oynarken yakalanan ve gözaltına alınan zanlılar gizlenecek masa örtüsü ve perde kalmayınca en sonunda çareyi çöp poşetine girmekte buldular.

Polis araçlarına bindirilerek şubeye götürülen ve kumar oynadıkları öne sürülen 59 kişi, Kabahatler Kanunu gereğince 125'er YTL para cezası ödedikten sonra serbest bırakıldı. Kumar oynattığı iddia edilen iş yeri sahibinin ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Hiç yorum yok: