Kısıklı Mahallesi’nin muhtarlığını, 1994 seçimlerinden bu yana Cabir Dilaveroğlu yürütüyor. 1956 Trabzon’un Yomra İlçesine bağlı Yenice köyünde dünyaya gelen Cabir Bey, İlk ve Orta öğrenimini köyünde tamamlamış. 1970 yılında Kısıklı Mahallesi’ne taşınan Cabir Bey, 1990 yılına kadar inşaat ve taahhüt işleri ile uğraşmış. Daha sonra da Dilaveroğlu Nalburiye’yi açmış. Siyasî partilerde ve çeşitli derneklerde görev almış. 27 mart 1994 mahallî idareler seçimlerinde muhtarlığa aday olmuş ve seçilmiş. O tarihten bu yana Kısıklı Mahallesi’nin muhtarlığını yürüten Cabir Dilaveroğlu, evli ve 6 çocuk babası.
Cabir Bey, muhtarlığa başladığında ilk iş olarak muhtarlık kayıtlarını kendi aldığı bir bilgisayara aktarmış. O dönemde muhtarlığa tahsis edilmiş bir bina da yokmuş. Muhtar da, belediyenin ve mahalle sakinlerinin desteğiyle, hâlen kullanılmakta olan muhtarlık binasını yapılmasını sağlamış.
Muhtarlığı döneminde, Üsküdar Belediyesi’ne müracaatta bulunarak, bakımsız ve âtıl bir vaziyette olan Salih Solman piknik alanının düzenlenmesini sağlamış. Bu park, 2007 yılında yeniden düzenlenerek şimdiki hâlini almış. Cabir Bey, Kısıklı Mahallesi’nin 1994’e kadar olan süreçte ve özellikle belediye seçimleri dönemlerinde kaçak yapılaşmayla oluştuğunu, bu sebeple de yeterince park yapılamadığını belirtiyor. 1994’ten sonra ise “kamuya ve belediyeye ait yerlerin belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafindan halka piknik ve park alanı olarak sunulduğunu” söylüyor.
Cabir Beyin diğer bir icraatı da, Ferah Caddesi üzerindeki çeşmeyi yeniden faaliyete geçirmek olmuş. Cabir Bey, caddenin 200 metre yukarısındaki koruluk alanda 100 metre derinliğinde bir sondaj yapılarak su elde edildiğini söylüyor. Mahalle sakinleri, koruluktaki ve cadde üzerindeki çeşmelerden birkaç bidon su alabilmek için, birkaç saat su kuyruğunda beklemeyi göze alıyorlar. Zira, bu çeşmelerden akan kaynak suları, sertlik dereceleri bakımından oldukça kaliteli ve içimi hoş sular.
Muhtar Cabir Dilaveroğlu, 2002 yılında Çamlıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurarak, fakir ailelere yardımlar yapılmasını sağlamış. 35 öğrenciye de 2006-2007 döneminde burs verilmiş.
Cabir Bey, “Göreve geldiğimde mahallemizin sokaklarının bir kısmının altyapısı, birçoğunun da doğalgazı yoktu. Şimdi ise tamamının altyapısı tamamlandı, sorunlu hiçbir sokağımız kalmadı” diyor.
2 yorum:
kısıklı ile haberleri sitenizden izliyorum güzel olmuş yeni haber yok herhalde 100 metere derinliğinde yeni bir sondaj yaparak daha çok bol suyla halkımızın hizmetine sundum.
Allah kendisinden razı olsun, çok değerli bir büyüğümüzdür. Kısıklı'da konakladığımız 2 yıl boyunca, genç yaşlı demeden herkese sahip çıktı. Allah Cabir Bey'den razı olsun
Yorum Gönder