3 Mayıs 2013 Cuma

Akıllı bisikletler yeniden hizmete sunuldu

Trafik derdine 'sağlıklı' çözüm
İSPARK, geçen yıl başlattığı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Akıllı Bisiklet Kiralama Projesi’ni 3 Mayıs itibari ile yeniden hizmete açtı.

Kadıköy - Kartal arasında 10 istasyon ve 100 bisiklet ile İstanbullulara hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi, entegrasyon, teknik altyapı ve bakım işlemleri tamamlanarak yeniden hizmete sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ciddi çevre sorunlarına yol açan ‘trafik’ konusunda özenli çalışmalar yürütürken, sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği projelerle gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede hayata merhaba demesine katkı sağlamayı hedefliyor. İBB, İSPARK vasıtasıyla Akıllı Bisiklet uygulamasını hizmete sunuyor.

Sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanın

Hem ulaşım hem spor
İSPARK İsBike istasyonlarında akıllı bisiklet kiralama sistemini yeniden hizmete açtı. Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler bu sistem sayesinde istedikleri İsBike istasyonlarından bisiklet kiralayabiliyor. Vatandaşlar 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 08:00 ile 23:00 arasında bisikletleri kullanabiliyorlar.

Şehir içi ulaşımda alternatif bir araç olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunuyoruz. Kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız”  dedi.

Sistem nasıl işliyor?

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik
Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden  ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.

İsBike abone kartları, abone noktasından veya internet üzerinden yapılan kayıt işleminden sonra posta yoluyla temin ediliyor.

RF ID ve GPS teknoloji sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri izlenecek. Ayrıca, sistem alınan bisikletin her hangi bir “ Akıllı Bisiklet İstasyonuna “ teslim edebilme imkânı sunuyor.

Hiç yorum yok: