27 Haziran 2013 Perşembe

İstanbul halkının yaşamayı en fazla istediği
ilçelerin başında Üsküdar geliyor

İstanbul'un incisi Üsküdar
İstanbul Ticaret Odası (İTO) “İstanbul Halkı Konut Eğilimleri Araştırması” sonuçlarına göre, İstanbul’da ikamet edenlerin yaşamayı en fazla istedikleri ilçelerin başında Üsküdar geliyor.

Bireylerin en çok ikamet etmek istedikleri ilçelerin başında yüzde 7,4’le Üsküdar gelirken, diğer ilçelerin tercih edilme oranları ise şöyle sıralanıyor:

Yüzde 6,1’le Kadıköy, yüzde 4,7 ile Fatih, yüzde 4,4’le Bakırköy, yüzde 4,3’le Bahçelievler, yüzde 4,2’le Beşiktaş, yüzde 3,8’le Sarıyer, yüzde 3,5 Ümraniye, yüzde 3,2’yle Beykoz ve Maltepe, yüzde 3,1’le Küçükçekmece.

Yüzde 0,2 ile Adalar, yüzde 0,4 ile Çatalca ve yüzde 0,9 ile Silivri gibi merkeze uzak ilçeler ise ikamet için en az tercih edilen ilçeler oldu.

Araştırma sonuçları, İstanbul’da yaşayan bireylerin yüzde 93,7’sinin apartman tarzı büyük yapılardan hoşlanmadığını gösteriyor.

İstanbul’da yaşayanların yüzde 70,8’inin “İstanbul’un en önemli sorunu nedir?” sorusuna verdiği cevap, “Trafik ve ulaşım” olurken, şehrin yapısıyla ilgili en çok rahatsızlık duyulan konuların başında da yüzde 7,6 ile otopark sorunu geliyor.

Çevresinde otopark bulunan konutların oranı yüzde 21 olarak tespit edilirken, İstanbul yaşam şartlarına göre yüzde 80’lere varan otopark eksikliğinin, şehrin gündelik sosyal hayatındaki karmaşaya büyük etki ettiği düşünülüyor. Diğer yandan yüzde 45 çocuk parkı ve yüzde 55,5 yeşil alan eksikliğinin de şehirde yaşamsal alan için sıkıntı oluşturan diğer unsurlar olduğu belirtiliyor.

Kişilerin yüzde 64,3’ünün kira ödemediği İstanbul’da, ikamet edilen çevrenin güvenli olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 66,3, güvenli olmadığını beyan eden bireylerin oranı ise yüzde 33,7.

Hiç yorum yok: