20 Nisan 2012 Cuma

Define için kazılan tünel, polisi harekete geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da bulunan bir tünel polisi alarma geçirdi. Erdoğan’ın evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan tünelin define için kazıldığı ortaya çıktı.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan bir ihbarla, Kısıklı Mahallesi Hanım Seti Sokak’ta bulunan bir arazide izinsiz bir tünel kazıldığı bildirildi.

İhbar üzerine harekete geçen savcılık, söz konusu adrese polis ekipleri sevk ederek çalışma başlattı. Sokak üzerinde bulunan tarihî bir binanın bahçesinde 16 metre derinlikte ve 14 metre uzunlukta bir tünel bulundu. Tünelin Başbakan Erdoğan’ın evine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunması sebebiyle polis, geniş çaplı bir araştırma yaptı.

Yağmurdan dolayı suyla dolan tüneldeki su, vidanjörle boşaltıldıktan sonra olay yeri inceleme ekipleri tünelde incelemelerde bulundu. Tüneli kazdığı gerekçesiyle A.T. isimli bir şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.T., verdiği ifadede tüneli define aramak için kazdığını söyledi. Yapılan incelemelerde Başbakan Erdoğan’a yönelik bir suç unsuruna rastlanmadı. Gözaltın alınan A.T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Açılan tünelin üzeri toprak ve ağaçlarla kapatıldı.

Tünelin açıldığı bahçede bulunan gecekonduda oturan yaşlı bir kadın da polisin inceleme yaptığını ancak bir şey bulamadıklarını söyledi.

Bulunan ikinci tünel

Tünelin, Başbakan’ın konvoyunun geçtiği yolun karşısına kazılmış olması da suikast şüphesi doğurdu. Soruşturma makamları; yolun altına yüksek miktarda patlayıcı koyup, Başbakan’ın konvoyunun geçişi anında patlatılması olasılığı da dâhil her ihtimali soruşturuyor.

Çamlıca’da Başbakan Erdoğan’ın güzergâhı üzerinde, geçmişte benzer bir tünel bulunmuş olması da soruşturmanın suikast ihtimali dikkate alınarak yürütülmesinde etkili oldu.

İstanbul polisi, 2009 yılı Nisan ayında Çamlıca’da esrarengiz bir tünel bulmuştu. Başbakan’ın o dönem güzergâhı üzerinde bulunan Şile otobanında, Libadiye kavşağı ile Ümraniye çıkışı arasındaki tünel, bir inşaatın güvenlik görevlisinin ihbarıyla ortaya çıkmıştı. Yapılan aramada herhangi bir silah ve mühimmat bulunamamıştı.

Hiç yorum yok: