30 Mayıs 2013 Perşembe

Tarihî Okçular Tekkesi hizmete açıldı

Açılışı Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş yaptı
Fatih Sultan Mehmed ve 2. Bayezid tarafından tesis edilen ancak yüzyıllar içerisinde neredeyse tamamen yok olan tarihî Okçular Tekkesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından minyatürler ve gravürlerden faydalanılarak aslına uygun şekilde yeniden inşa edildi.

Osmanlı döneminde İstanbul’un ilk spor kulüplerinden birisi olarak kabul edilen ve günümüzde de uluslar arası müsabakaların yapılacağı bir spor ve kültür külliyesi olarak ihya edilen Okçular Tekkesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle, fethin 560’ıncı yıl dönümünde hizmete açıldı.

Törende yerli ve yabancı 115 okçunun katıldığı ok atışları müsabakaları da düzenlendi.

28 Mayıs 2013 Salı

Okmeydanı, yüzyıllar sonra yine ok meydanı oluyor

Tarihî Okçular Tekkesi, 29 Mayıs'ta hizmete açılıyor
Tarihî Okçular Tekkesi,
uluslar arası okçuluk külliyesi olarak hizmete açılıyor

Fatih Sultan Mehmed, İstanbul’u fethettikten sonra bir vakıf kurarak eğitim görmeleri ve talim yapmaları için okçulara tahsis ettiği, oğlu 2. Bayezid’in de “Okçular Tekkesi”ni ilâve ettirdiği, bundan dolayı da günümüze kadar “Okmeydanı” diye anılan semtteki Okçular Tekkesi, yüzyıllar sonra, kuruluş amacına hizmet etmek üzere uluslar arası okçuluk müsabakalarının yapılacağı bir spor külliyesi olarak yeniden hizmete açılıyor.

İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümü olan 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılacakları bir törenle hizmete açılacak olan ve 18 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen tarihî Okçular Tekkesi külliyesinde şu birimler yer alıyor:

Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu-1

Sempozyumda İstanbul'un pek çok yönü ele alınacak
Sempozyumda İstanbul pek çok yönüyle ele alınacak

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Osmanlı İstanbul’unun tarihî, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminin aydınlatılması; nasıl ve hangi şartlarda bir Osmanlı şehri hâline geldiğinin tespit edilmesi amacıyla uluslar arası sempozyum düzenliyor.

İBB Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan “Osmanlı İstanbulu Uluslararası Sempozyumu”nun açılış töreni ve açılış oturumu 29 Mayıs Çarşamba günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) yapılacak.

Saat 18.00’de “Gravürlerle Osmanlı İstanbulu Sergisi”nin açılışı ile başlayacak olan program, kokteyl ile devam edecek.

Kokteylin ardından, sempozyumun açılış oturumuna geçilecek. M. Akif Aydın’ın başkanlık edeceği oturuma konuşmacı olarak İlber Ortaylı, Klaus Kreiser ve İskender Pala katılacak.

29 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumun tebliğleri, 29 Mayıs Üniversitesi Kampüs Salonlarında sunulacak.

Sempozyum kapsamında ayrıca Bekir Ünlüataer, 30 Mayıs Perşembe günü İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Bağlarbaşı yerleşkesinde saat 21.00’de “Osmanlı Dönemi İstanbul Nağmeleri” başlıklı konser verecek.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Metro inşaatı sebebiyle
Alemdağ Caddesi 3 yıl trafiğe kapatılacak

(Fotoğrafı büyük olarak görmek için üzerine tıklayınız)
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun Ümraniye istasyonu kazı çalışmalarının başlaması sebebiyle, Ümraniye Belediyesi’nin eski binası önündeki Alemdağ Caddesi, üç yıl süre ile trafiğe kapatılacak. Uygulama 26 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak.

Alemdağ Caddesi Suiş Caddesi Kesişimi ile Alemdağ Caddesi - Sütçü İmam Caddesi Bağlantısı arasında kalan kesim trafiğe kapatılacağından alternatif yollar planlandı. Çalışmalar sırasında uygulanacak geçici trafik dolaşımı şöyle olacak:

3 Mayıs 2013 Cuma

Akıllı bisikletler yeniden hizmete sunuldu

Trafik derdine 'sağlıklı' çözüm
İSPARK, geçen yıl başlattığı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Akıllı Bisiklet Kiralama Projesi’ni 3 Mayıs itibari ile yeniden hizmete açtı.

Kadıköy - Kartal arasında 10 istasyon ve 100 bisiklet ile İstanbullulara hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi, entegrasyon, teknik altyapı ve bakım işlemleri tamamlanarak yeniden hizmete sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ciddi çevre sorunlarına yol açan ‘trafik’ konusunda özenli çalışmalar yürütürken, sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirdiği projelerle gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede hayata merhaba demesine katkı sağlamayı hedefliyor. İBB, İSPARK vasıtasıyla Akıllı Bisiklet uygulamasını hizmete sunuyor.