30 Haziran 2012 Cumartesi

Durakların yerleri değiştirildi

Eski adı Çakaldağı Mezarlığı olan Çamlıca Mezarlığı’nın Alemdağ Caddesi’ne bakan giriş kapısının hemen yanında bulunan “Kavakbayırı” isimli otobüs durağı, mezarlığın köşesindeki yolağzına alındı. Üsküdar Belediyesi’nin kaldırımları yenileme çalışması kapsamında, mezarlığın önünden geçen kaldırım da yenilendi. Altunizade’deki Millet Bahçesi durağı da, biraz daha ileriye alınarak metrobüs durağına giden üst geçitlere yaklaştırıldı.

28 Haziran 2012 Perşembe

Nafizpaşa Namazgâhı’ndaki çöküntü düzeltildi

Yılbaşı gecesi 3 kişinin, Namazgâh taşının altında olduğuna inandıkları defineyi bulmak için gizlice kazdıkları çukurun ağzında, belediye tarafından özensizce doldurulduğu için, yağan yağmurların etkisiyle meydana gelen çöküntü, yayınımız üzerine düzeltildi.

14 Haziran 2012 Perşembe

Kültür Bakanı Günay: Çamlıca’ya cami projesi yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca’ya büyük bir cami yapılacağına dair haberlerin hatırlatılması üzerine, bu konuda bir projenin olmadığını söyledi.

İsim vermeden, Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan’ın “Başbakan’ı severim; Çamlıca’yı daha çok severim” başlıklı yazısına işaret eden Bakan Günay, şöyle konuştu:

“Mütedeyyin çevrelerin dikkatle takip ettiği yayın organlarında da Çamlıca’ya cami yapılmasına karşı olan görüşlerin dile getirildiğini ifade eden Günay, “Cami, insanların toplandığı bir yerdir. İnsanların zorla taşınacağı ya da özel biçimde taşınacağı bir yer, cami ihtiyacı olan bir yer değildir. Cami, cemaatin, cumhurun, ahalinin cem olduğu, toplandığı, bir çatı altında buluştuğu yerdir ki, insanın ihtiyacından doğar. Cami cemaatini toplamaz, cemaatin olduğu yerde cami yapılır.”

12 Haziran 2012 Salı

Üsküdar’da ok yaydan çıktı…

Türklerin ata sporu olan ve kültürümüzde önemli bir yer tutan okçuluk sporunun tanıtımı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali” kapsamında sekiz ülkeden yüzden fazla okçu, Kız Kulesi’nin karşısından denize ok attılar.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Başbakan’ı severim; Çamlıca’yı daha çok severim

Ahmet Turan Alkan

Bugün, Çamlıca’ya cami konusuna değineceğiz.Okuyunca göreceksiniz ki, konu nâziktir; yanlış anlaşılmaya son derece müsait.

Kalp kırmadan, çam devirmeden, dal-budak kırmadan bana doğru gibi görünen şeyleri sizlerle paylaşmayı bakalım becerebilecek miyim?

Hâlen, dev anten direkleriyle görüntüsü kirletilmiş Çamlıca tepesi, İstanbul’un en mûtena, en tabii, en güzel ve yeşil tepelerinden biri (Yedi tepeden biri değil ama!). Allah için söyleyim, Çamlıca’ya câmi çok yakışır; daha doğrusu yakışırdı. Ecdâd lüzum görmemiş; çünkü Çamlıca dünün İstanbulu’nda şehrin dışı kabul edilen bir mevkii. Bir nevi yazlık mıntıkası, nüfusu mevsimlik ve yoğunluğu az. O yüzden hâcet görmemişler. Bir yere câmi yaparken cemaat talebini en evvel hesaba katmak lâzım.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Üsküdar-Sancaktepe Metrosunun temeli atıldı

Kısıklı’da da istasyonu bulunacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun temeli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle atıldı.

Törene Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile komşu ilçe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da iştirak etti.

Etiler’den Altunizade’ye teleferik hattı kurulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altunizade ile Etiler arasına teleferik yapılacağını bildirdi.

Yap-işlet modeli ile planlanan proje, ulaşımın yanı sıra turistik yönüyle de öne çıkacak. Topbaş, proje hakkındaşu bilgileri verdi:

“Etiler- Altunizade teleferik projemiz var. İstanbul Boğazı’nı geçen bir proje. Çamlıca aktarmalı gidecek. Cami projesinden önce düşündüğümüz bir proje. Önemli bir kent kazanımı olacağını düşüyoruz. Teleferik çalışmalarını dört yıl önce başlattık. Yap-işlet olarak vermek istiyoruz. Saatte 6 bin yolcu kapasitesine sahip olacak bir sistem olacak. Ulaşımla ilgili önemli bir imkân olacak ve iki kıtayı teleferikle geçmek heyecan verici olacak.”