25 Nisan 2012 Çarşamba

Millet Parkı, bahar akşamlarında bambaşka

Kısıklı Meydanı’ndan Altunizade’ye inerken, Metrobüs duraklarına giden uzun üst geçitlerin önünde, hayli işlek iki caddenin ortasında yeşil bir alan görürsünüz.

Dışarıdan bakıldığında, uygunsuz bir yere kurulmuş küçük bir park gibi gözüken bu yeşil alana bir akşam vakti hava karardıktan sonra girip, kısa da olsa bir gezinti yapın.

Yürüyüş yollarıyla, çardaklarıyla, göletleri ve köprüleriyle, çocuk parkıyla, açık alan spor aletleriyle, erguvan ağaçlarıyla Millet Parkı’nda büyüleyici bahar akşamları sizi bekliyor…

20 Nisan 2012 Cuma

Define için kazılan tünel, polisi harekete geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da bulunan bir tünel polisi alarma geçirdi. Erdoğan’ın evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan tünelin define için kazıldığı ortaya çıktı.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan bir ihbarla, Kısıklı Mahallesi Hanım Seti Sokak’ta bulunan bir arazide izinsiz bir tünel kazıldığı bildirildi.

İhbar üzerine harekete geçen savcılık, söz konusu adrese polis ekipleri sevk ederek çalışma başlattı. Sokak üzerinde bulunan tarihî bir binanın bahçesinde 16 metre derinlikte ve 14 metre uzunlukta bir tünel bulundu. Tünelin Başbakan Erdoğan’ın evine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunması sebebiyle polis, geniş çaplı bir araştırma yaptı.

12 Nisan 2012 Perşembe

Küçük Çamlıca çok daha güzel olacak

İstanbul’un en güzel mesire alanlarından birisi olan Küçük Çamlıca Köşkleri restore edilerek yenilendi.

Cihannüma Köşkü, Topkapı Köşkü ve Sofa Köşkü’nün bulunduğu sosyal tesislerin Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Sosyal tesislerin karşısına da, ahşap mimari ile güzel bir mescid inşa edildi. Mescidin de restore edilen köşklerle birlikte hizmete açılması bekleniyor.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Çamlıca’da Lâle Festivali

30 Nisan’a kadar çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan “7. İstanbul Lâle Festivali” etkinlikleri, 7 Nisan Cumartesi günü İstanbul’un çeşitli alanlarında başladı.

“7. İstanbul Lâle Festivali” münasebetiyle 7 Nisan Cumartesi günü Büyük Çamlıca Korusu’nda düzenlenen etkinlik, doyumsuz Boğaz manzarasını Çamlıca’dan izlemek için gelen ziyaretçilere keyifli saatler yaşattı.

Ziyaretçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ekilen birbirinden güzel lâleler ve çiçekler arasında gezinirken, kurulan sahnede canlı olarak icra edilen şarkıları dinlediler.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi son sınıf öğrencileri Özlem Artüz ile Elif Aydemir de, sahne önüne kurdukları tuvallerine lâle figürleri çizdiler. Genç ressamların lâle çalışmaları ilgiyle izlendi.