31 Ekim 2008 Cuma

Fiberoptik kablolarla iletişim kalite kazanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Ümraniye – Çamlıca – Sarıgazi – Samandra hattı fiberoptik kablo tesisi inşaatı’nın kısıklı Mahallesi bölümündeki çalışmaları devam ediyor. Fiberoptik kabloların döşenmesinin ardından, teknolojik iletişim hizmetlerinin daha da kolaylaşacağı ve kalite kazanacağı belirtiliyor.

Tellcom İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin Sefa Camii Sokak’ta yürüttüğü çalışmalar, Mavi Yapı Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. Fiberoptik kablolar, kalın hortumların içinden geçirilerek toprak altına yerleştiriliyor.

Bozulan yollar yapılacak mı?

Kısıklı Mahallesi sakinleri, internet gibi iletişim hizmetlerinin kalite kazanacak olmasından dolayı, yapılan çalışmalardan memnun. Ancak, kablo döşenirken sökülen parke taşlarının özenli bir şekilde tekrar yerine yerleştirilip yerleştirilmeyeceği konusunda endişeli. Mahalle sakinleri, Çamlıca Tepesi’ne çıkan ve oldukça dik bir yokuş olan Sefa Camii Sokak üzerindeki bu çalışmanın, yolun bozulmasına yol açması hâlinde, yaklaşan kış şartlarında sıkıntılara sebep olabileceğini belirterek, yol yapımına da özen gösterilmesini istiyorlar.

11 Ekim 2008 Cumartesi

Halk Ekmek satış noktası açıldı

Kısıklı Mahallesi sakinleri ekmek konusunda yeni bir alternatife sahip oldular. Kısıklı Mahallesi'ne Halk Ekmek satış noktası açıldı. Ferah Caddesi üzerinde, muhtarlık binasının yakınında açılan satış noktasında, 300 gramlık Halk Ekmek, 40 Yeni Kuruş’a satılıyor.

İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tarafından üretilen Halk Ekmek’in aynı gramaja sahip kepekli ekmek ve tuzlu ekmek çeşitleri de 40 Yeni Kuruş’a satılıyor.